-->

Bietjes in het seizoen en lokaal

Wist je dat de zomer hét moment is om volop te genieten van heerlijke, lokaal geteelde rode bieten? Ja, die bietjes zijn nu in het seizoen en wachten op jou om ze te ontdekken! Niet alleen zijn ze lekker, maar je maakt ook een duurzame keuze door lokaal te eten. Win-win, toch?

Gezond en voedzaam

Misschien heb je mensen weleens horen zeggen: rode bieten zijn gezond! Dat is absoluut waar, maar waarom eigenlijk? Rode bieten zitten vol vitaminen, vezels, mineralen en antioxidanten. Hoewel ze relatief weinig calorieën (15 calorieën per 50 gram) bevatten, zorgen de vezels voor een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel. Bovendien helpen de voedingsstoffen in bieten om je hart gezond te houden en je bloeddruk op peil te houden.

Seizoensgebonden en lokaal eten

Seizoenseten brengt variatie op je bord. Eet je met de seizoenen mee? Dan ziet je bord er ieder kwartaal anders uit. In de zomer zijn rode bieten op hun hoogtepunt, perfect voor seizoensgebonden eten. De langere zomerse dagen en zon zorgen voor verse, voedzame groenten direct van het veld naar je bord.

Kies je in de zomermaanden vaker voor rode bieten? Dan maak je ook een duurzame keuze. Rode bieten groeien namelijk lokaal en hoeven niet ver te reizen, wat de ecologische voetafdruk verkleint. Mooi meegenomen!

Zomersalade tip: Salade van venkel, dille en feta met een bietentwist.

De veelzijdigheid van rode bieten

“Is koken met bieten niet heel veel werk?” Gelukkig niet! Rode bieten zijn namelijk een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Of je ze nu rauw raspt voor een frisse salade of voorgekookt koopt voor snelle blokjes in je salade, bieten zijn eenvoudig toe te voegen aan je maaltijden. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk!

Bekijk onze recepten voor bieten-inspiratie en geef je zomer een bietentwist.