-->

Een betaalbare superfood

Bieten zijn goed voor je

Ontdek de wonderen van rode bieten en verrijk je leven met deze veelzijdige supergroente! Bieten zijn niet alleen verrukkelijk, maar ze zitten ook boordevol voordelen voor je gezondheid. Zo barsten ze van de vezels en kalium. Ook bevatten ze veel antioxidanten, dit zijn stoffen die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

Rijk aan vezels

Voedingsvezels zijn belangrijk voor je gezondheid. Ze zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en het bevorderen van een verzadigd gevoel. Ook kunnen ze het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker verminderen. Rode bieten zijn rijk aan vezels, dus een gezonde keuze op het bord! 

Geef je pasta een bietentwist!

Nederlanders zijn gek op pasta! De meeste mensen eten iedere week wel één dag pasta. Pasta met tomatensaus, met paddenstoelen, pesto, kip of zalm. Het is makkelijk klaar te maken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Iedereen heeft wel een favoriete recept. Wist je dat jouw pasta nog lekkerder en gezonder kan? Voeg er bieten aan toe. Je maakt je pasta niet alleen nog lekkerder maar zorgt er ook voor dat meer groenten binnen krijgt. Als dat geen win-winsituatie is!

Creatief in de keuken Rode biet saai?

Lees dan even verder. Rode biet is één van de meest veelzijdige groenten uit het schap. Je koopt ze vers of voorgekookt. Verse bieten kun je koken, klaarmaken in de oven of zelfs rauw eten. Voorgekookte bietjes lenen zich perfect om zo door je pasta te verwerken. Je kunt ze rauw raspen en door je pasta roeren, zo krijgt je pasta een prachtig roze kleur. Voorgekookte blokjes zijn helemaal makkelijk, die voeg je op het laatste moment toe aan je pasta. Maar je kunt ook een romige saus maken voor een extra smeuïg eindresultaat. Dan pureer je de bieten in de keukenmachine.

Lekker én gezond

Door rode biet toe te voegen aan jouw pasta krijg je eenvoudig meer groente binnen. Rode bieten zitten bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten. De biet is enorm vezelrijk, wat bijdraagt aan gezonde darmen. Daarnaast vind je in de biet micronutriënten, zoals kalium. Deze micronutriënten dragen bij aan een gezonde spijsvertering, een gezond hart, een sterker immuunsysteem en een betere mentale gezondheid.

Zet de rode biet op je boodschappenlijst

Ontdek de lekkerste recepten

Bron van kalium

Kalium helpt bij de samentrekking van spieren, waaronder die van het hart. Een voedingspatroon dat rijk aan kalium is, kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Kalium heeft ook een gunstig effect op de bloeddruk, aldus het Voedingscentrum.

Uithoudingsvermogen

Misschien heb je er al eens van gehoord: geconcentreerde rode biet zou een positief effect kunnen hebben op het uithoudingsvermogen. Uit het nitraat in bietjes ontstaat stikstofmonoxide. De stikstofmonoxide verwijdt je bloedvaten, stimuleert de doorbloeding en vermindert de hoeveelheid zuurstof die je spieren nodig hebben. Zo kunnen je spieren beter presteren.