-->

Over de biet

Bieten zijn goed voor je

Rode bieten zijn een eersteklas leverancier van voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan vezels en een bron van kalium. Zoals bijna alle groenten zijn ze caloriearm en zo goed als vetvrij.

Lees meer

Bieten groeien dichtbij

De rode biet is een oer-Hollandse groente, die al sinds de 16e eeuw in ons land wordt verbouwd. Als ze geoogst zijn, kunnen de knollen lang bewaard worden. Zo kunnen we bijna het hele jaar rond van Nederlandse bietjes genieten. Bieten worden duurzaam geteeld, in onze eigen polders. Hierdoor hoeven ze maar weinig voedselkilometers af te leggen voordat ze op ons bord belanden.

Lees meer

Zo groeit een biet

Leer over de teelt

Eindeloos variëren

Rode bieten staan bekend om hun unieke smaak. De combinatie van zoet en aards zorgt ervoor dat je ze op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Ook is de biet een heuse kameleon: ze kunnen gemakkelijk krokant worden, zoals chips, maar je kan ze ook pureren om bijvoorbeeld als dipsaus te gebruiken. Een echte blikvanger op je bord. Kijk bij de recepten voor inspiratie!

Ontdek onze recepten

Kleur op je bord

Rode bieten krijgen hun kleur van de natuurlijke kleurstof betanine. Door bieten toe te voegen aan de maaltijd creëer je zo een kleurrijke explosie. Van elk gerecht op je bord word je gewoon blij. Tip: Gooi een keer een gepureerde biet door je pannenkoekenbeslag. Pink pancakes in een handomdraai!

Bieten zijn klimaatkanjers

Ontdek meer