-->

Een betaalbare superfood

Bieten zijn goed voor je

Ontdek de wonderen van rode bieten en verrijk je leven met deze veelzijdige supergroente! Bieten zijn niet alleen verrukkelijk, maar ze zitten ook boordevol voordelen voor je gezondheid. Zo barsten ze van de vezels en kalium. Ook bevatten ze veel antioxidanten, dit zijn stoffen die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen.

Rijk aan vezels

Voedingsvezels zijn belangrijk voor je gezondheid. Ze zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en het bevorderen van een verzadigd gevoel. Ook kunnen ze het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker verminderen. Rode bieten zijn rijk aan vezels, dus een gezonde keuze op het bord! 

Zet de rode biet op je boodschappenlijst

Ontdek de lekkerste recepten

Bron van kalium

Kalium helpt bij de samentrekking van spieren, waaronder die van het hart. Een voedingspatroon dat rijk aan kalium is, kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Kalium heeft ook een gunstig effect op de bloeddruk, aldus het Voedingscentrum.

Uithoudingsvermogen

Misschien heb je er al eens van gehoord: geconcentreerde rode biet zou een positief effect kunnen hebben op het uithoudingsvermogen. Uit het nitraat in bietjes ontstaat stikstofmonoxide. De stikstofmonoxide verwijdt je bloedvaten, stimuleert de doorbloeding en vermindert de hoeveelheid zuurstof die je spieren nodig hebben. Zo kunnen je spieren beter presteren.