Bietjes & avocado sushi
Sushi van bietjes, avocado en wortel. Met daarbij een licht pittige dipsaus van sojasaus, sesamolie en gedroogde chili vlokken.
Voorbereiding: 15 minuten // kooktijd: geen
Porties: 2
Ingrediënten
250 gram sushi rijst
40 gram rijstazijn
4 nori vellen
1 pakje gekookte rode bietenblokjes
1 avocado
2 wortels
Voor erbij: soja boontjes
Voor de dipsaus
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
½ theelepel gedroogde chili vlokken
Bereiding
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de avocado en wortels in reepjes.
Neem een vel nori. Verdeel hier ¼ van de rijst over. Leg onderaan het vel een rijtje bietjes, avocado en wortelreepjes neer. Rol het norivel strak op tot een sushi rol. Herhaal dit nog drie keer om zo in totaal 4 sushirollen te maken. Snijd de rollen in stukken.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en serveer deze bij de sushi.