Mexicaanse hotdogs met guacamole en bieten salsa
Mexicaanse hotdogs met guacamole, nacho chips en bietjes. Ook gemakkelijk vegetarisch te bereiden!
Voorbereiding: 15 minuten // kooktijd: 10 minuten
Porties: 4 grote hotdogs of 6 kleine
Ingrediënten
4 grote of 6 kleine hotdog broodjes
4 grote of 6 kleine (vegetarische) worstjes
1 verse jalapeno peper
Olie om in te bakken
Voor erbij: nacho chips
Voor de guacamole:
1 tomaat
4 takjes verse koriander
1 rode ui
1/2 chili peper
2 avocado’s
Een snufje gemalen komijn
Sap van 1/2 limoen
Zout en peper naar smaak
Voor de salsa:
1 pakje gekookte rode bietenblokjes
Een scheutje olijfolie
Sap van een halve citroen
chilivlokken naar smaak
Zout & peper naar smaak
Klein handje koriander
Eventueel een theelepel honing
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. En bak hierin de broodjes af in 6 tot 8 minuten.
Verhit wat olie in een pan. Bak hierin de worstjes gaar.
Maak ondertussen de guacamole. Halveer de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd koriander en chili fijn. Prak de avocado en meng deze met de tomaat, ui, koriander, komijnpoeder, limoensap, zout en peper.
Meng de bietenblokjes met Olijfolie, citroensap, chilivlokken, zout en peper. Voeg vervolgens de koriander toe. Meng goed oor.
Mag de salsa wel wat zoeter voor jou? Voeg dan een theelepeltje honing toe.
Snijd de broodjes open. Beleg deze met een worstje, een lepel guacamole, bietjes en plakjes jalapeno peper. Serveer met wat nacho chips.