Hummus met bietjes & lentegroenten
Verse hummus met bietjes, radijs, wortel en pijnboompitten. Lekker met een pita broodje erbij.
Voorbereiding: 20 minuten // kooktijd: geen
Porties: 6
Ingrediënten
Voor de hummus:
1 blikje kikkererwten (400 g)
2 knoflookteentjes
Sap ½ limoen
80 ml kikkererwtenvloeistof
1 el tahini
2 el extra olijfolie van eerste persing
½ tl komijn, gemalen
¼ tl zout
Voor de topping:
1 el extra olijfolie van eerste persing
150 g gekookte bieten
1 radijs, dun geschaafd
1 kleine wortel, in fijne schijfjes gesneden
een handvol erwten
1 el pijnboompitten
pita
Bereiding
Doe de kikkererwten samen met de vloeistof, knoflook, limoensap, tahini, komijn en zout in een keukenmixer en meng alles tot een romig geheel.
Doe de hummus in een ondiepe schaal. Besprenkel het met olijfolie en garneer met bietenpartjes, radijzen, wortelen, erwten en pijnboompitten. Serveer met wat pita.