-->

Bietenhummus door Estée Strooker

Proef de heerlijke smaak van de herfst met chef Estee Strooker’s verrukkelijke bietenhummus, een kleurrijke en smaakvolle twist op een klassiek recept.

Dit heerlijke recept ontwikkelde Estée voor Bar Bietstro.

Ingrediënten

1 blikje kikkererwten
125 g gekookte rode biet in stukjes
½ el komijnpoeder
1/4 el chili
½ el roze peperbes
35 g tahini
40 ml bietensap
25 ml frambozenazijn
50 ml olijfolie
50 ml zonnebloemolie
½ citroen, rasp en sap
2 el gembersiroop
1 knoflookteen
1 kleine sjalot
beetje water
zout en peper

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender en mix ze tot je een gladde crème hebt. Zorg ervoor dat de hummus mooi romig wordt; je kunt indien nodig een beetje water toevoegen om de textuur iets dunner en gladder te maken. Breng de hummus op smaak met peper en zout naar wens. Het is heerlijk als de hummus lekker fris is.

Serveer met knapperig warm brood of verse knapperige groenten