Bietenspritz
Heerlijk feestelijke bietenspritz
Voorbereiding 5 minuten // kooktijd: 20 minuten // Wachttijd: 1 uur
Porties: 4-8
Ingrediënten
Bietenspritz
- 1 fles Cava
- 500 gr Suiker
- 500 ml Water
- 200g gember, meer of minder naar smaak
- Takjes rozemarijn + een paar takjes per garnering
- 1 fles bietensap
Bietenspritz (alcoholvrij)
- 1 fles bietensap
- 500 gr Suiker
- 500 ml Water
- 200g gember, meer of minder naar smaak
- Takjes rozemarijn + een paar takjes ter garnering
- Bruisend water
Bereiding
Verwarm het water, de suiker, rozemarijn en gember in een steelpannetje. Breng aan de kook een haal van het vuur wanneer de suiker opgelost is. Laat het suikermengsel een uur staan totdat je een rozemarijn/gembersiroop hebt. Zeef de siroop en doe het in een fles.
Vul 1/3 van het glas met de siroop, 1/3 van het glas met bietensap en 1/3 van het glas met cava. Maak de spritz af met een takje rozemarijn of een plakje gember. Serveer gekoeld.
Let op: Serveer je de spritz in een wijnglas? Voeg dan 1 el siroop toe i.p.v 1/3 van het glas.
Alcoholvrij
Vul 1/3 van het glas met de siroop, 1/3 van het glas met bietensap en 1/3 van het glas met bruisend water. Maak de spritz af met een takje rozemarijn of een plakje gember. Serveer gekoeld.