Bietensoep met venkel en geroosterde kikkererwten
Smaakvolle bietensoep met venkel en geroosterde kikkererwten.
Voorbereiding: 15 min // Kooktijd: 40 min
Porties: 4
Ingrediënten
Voor de soep
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 venkelknol, in dunne plakken gesneden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel oregano
- zout naar smaak
- 1 liter groentebouillon
- 500g gekookte rode biet
Voor de geroosterde kikkererwten
- 1 blik kikkererwten (400g)
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel currypoeder of komijn
- Zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olijfolie in een grote pot. Voeg de ui en venkel toe en bak deze totdat de ui glazig begint te worden (ongeveer 8 minuten)
- Voeg de knoflook, aardappel, kruiden en het zout toe. Bak dit mee voor 3 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep door met de deksel op de pan totdat de aardappel gaar is (20/30 minuten).
- Voeg de kikkererwten toe aan een schaal/bord met olijfolie, chili, currypoeder en zout. Mix het geheel goed door. Leg de kikkererwten op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de kikkererwten in 20/30 minuten op 200 graden.
- Haal de pan van het vuur. Voeg de gekookte bieten toe en blend de soep in de blender of met de staafmixer tot een glad geheel.