-->

Bietensoep met venkel en geroosterde kikkererwten

Smaakvolle bietensoep met venkel en geroosterde kikkererwten.

Voorbereiding: 15 min // Kooktijd: 40 min

Porties: 4

Ingrediënten

Voor de soep

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 venkelknol, in dunne plakken gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel oregano
  • zout naar smaak
  • 1 liter groentebouillon
  • 500g gekookte rode biet

Voor de geroosterde kikkererwten

  • 1 blik kikkererwten (400g)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel currypoeder of komijn
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pot. Voeg de ui en venkel toe en bak deze totdat de ui glazig begint te worden (ongeveer 8 minuten)
  3. Voeg de knoflook, aardappel, kruiden en het zout toe. Bak dit mee voor 3 minuten.
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep door met de deksel op de pan totdat de aardappel gaar is (20/30 minuten).
  5. Voeg de kikkererwten toe aan een schaal/bord met olijfolie, chili, currypoeder en zout. Mix het geheel goed door. Leg de kikkererwten op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de kikkererwten in 20/30 minuten op 200 graden.
  6. Haal de pan van het vuur. Voeg de gekookte bieten toe en blend de soep in de blender of met de staafmixer tot een glad geheel.