-->

Bosbessen & bietjes chiapudding

Chiapudding van bosbessen, bietjes, walnoot, kokos en dadels. Af te toppen met heerlijke bosbessen, aardbeien of munt.

Voorbereiding: 1 uur // kooktijd: geen
Porties: 1-2

Ingrediënten

Chiapudding:
250 g walnoten, gedurende een nacht in water gedrenkt
150 g kokosvlokken, gedurende een nacht in water gedrenkt
1 l water
150 g gekookte rode biet
4 Medjoul-dadels, ontpit
een snufje zeezout
1 theelepel vanille-extract of merg van een vanillestokje
120 g chiazaden
3 eetlepels zoetstof, bijv. honing, esdoornsiroop, kokosstroop, agavestroop
200 g bosbessen, diepgevroren

Toppings:
200 g verse bosbessen
200 g verse aardbeien, in plakjes gesneden
een handvol verse muntblaadjes
wat kokoscrème
eetbare bloemen
granola

Bereiding

Doe de walnoten, het kokosschaafsel en water in een keukenmixer en mix tot een romig mengsel. Doe het mengsel in een nootmelkzak en pers hier zoveel mogelijk melk uit. Doe de notenmelk terug in de keukenmixer en voeg de rode bieten, ontpitte dadels, zout en vanille toe en mix alles op de hoogste snelheid totdat het mengsel romig en roze is.

Meng de chiazaden en 1 liter vers rode bietensap in een grote kom en roer goed. (Hou de rest van de melk apart en drink deze of gebruik deze voor de volgende smoothie!). Meng 2 eetlepels van je favoriete zoetstof, bedek de kom en laat deze afkoelen totdat de pudding dik wordt en het chiazaad zwelt. De volgende dag op z‘n lekkerst!

Verwarm ondertussen de bosbessen met een eetlepel honing of agavestroop in een kleine steelpan op middelhoog vuur – totdat een bosbessensaus is gevormd.

Serveer de chiapudding en het bosbessenmengsel in kleine kommetjes of inmaakglazen. Versier met verse bessen, munt en wat kokoscrème, eetbare bloemen en je favoriete muesli.