-->

Bruschetta met bietjes en burrata

Knapperige bruschetta met bietjes, knoflook, tomaat en burrata. Perfect voor bij de borrel!

Voorbereiding: 10 minuten // kooktijd: 8 minuten
Porties: 6 bruschettas

Ingrediënten

1 pakje gekookte rode bietenblokjes
1 stokbrood
200 gram cherry tomaatjes
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel (extra vierge) olijfolie + extra om het brood te bestrijken
½ eetlepel balsamico azijn
Zout en peper naar smaak
2 bollen burrata of 3 kleine bolletjes (burratini)
Basilicum blaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in 6 dikke plakken. Leg de stukken stokbrood op een rooster en bestrijk deze met olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout. Ze het brood in de oven en rooster de plakken 8 minuten.

Halveer de cherrytomaten en doe deze in een kom. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg deze samen met de olie, balsamico azijn, zout en peper en de bietjes toe aan de tomaatjes. Meng goed door elkaar en laat staan tot het brood klaar is.

Verdeel het tomaten-bietjesmengsel over de stukjes brood. Verdeel hier de burrata over en garneer met wat blaadjes basilicum.