Geroosterde bieten en wortelen
Winterse geroosterde groenten. Makkelijke bereiding en een heerlijk bijgerecht.
Voorbereiding: 10 minuten // Kooktijd: 25 minuten
Porties: 4
Ingrediënten
Voor de geroosterde peen en biet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bos bospenen (van het loof ontdaan)
- 1 pakje voorgekookte rode bieten (500g) in parten
- Handjevol gesneden amandelen
- Handjevol peterselie
Voor de salie dipsaus:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 eetlepel azijn
- 2 theelepels honing
- 6 grote salie bladeren
- Zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Plaats de peen en bietenpartjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie, zout en peper. Bak in de oven voor 20-25 minuten totdat de wortels een goudbruine kleur krijgen.
- Maak ondertussen de salie dipsaus. Mix alle ingrediënten voor de dipsaus in de blender tot een glad geheel.
Tip: dit bijgerecht is ook lekker bij de borrel.