Gevulde eieren met biet door studenten van de HAN
Dit recept is gemaakt voor de bietenclub door studenten van de opleiding Food & Business aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het doel: gezond, lekker, betaalbaar en aan de hand van de schijf van 5.
Bereiding: 45 min
porties: 8
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250g gekookte rode biet
- 35g roomkaas
- scheutje azijn
- 5g bieslook
- 2,5g tijm
- 5g platte peterselie
- 30ml mayonaise
- 7,5g suiker
- zout, peper en chilivlokken naar smaak
Bereiding
- Kook de eieren hard in 8/9 minuten
- Pureer de bieten en haal door een zeef om het sap te scheiden van de bietenpulp. Meng het bietensap met de suiker en het azijn. Bewaar de pulp voor later.
- Snijd de gepelde eieren door midden en verwijder het eigeel. Houd dit apart. Voeg de eiwitten toe aan het bietensap en laat dit minstens 30 minuten staan.
- prak het eigeel fijn met de peterselie, tijm, roomkaas, mayonaise, zout, peper en chilivlokken. Meng dit goed. Voeg als laatste een deel van de bietenpulp (naar smaak) toe. Let op dat het mengsel niet te dun wordt.
- Voeg het eigeel mengsel toe aan een spuitzak met kartelmond.
- Verwijder het eiwit uit het bietensap. Dep droog.
- Spuit het eigeel in het eiwit en maak af met wat verse kruiden.
- Serveer de gevulde eieren.