-->

Gnocchi met witte wijn-pompoensaus

Voorbereiding: 15 min // Kooktijd: 35 min

Porties: 5

Ingrediënten

Saus:
2 el extra vierge olijfolie
3 knoflookteentjes, in dunne plakjes gesneden
½ ui, dun gesneden
½ venkelknol, ontpit en in dunne plakjes gesneden
½ tl zeezout
240 ml witte wijn
225 g pompoen, gepureerd
250 ml kokosmelk
½ tl rode chilivlokken
500 ml water
2 tl versgeperst citroensap
Gnocchi:
2 pakjes verse gnocchi
250 g gekookte rode bietjes, in kwarten
2 el gezouten boter
1 bosje verse salie
handvol verse peterselie, gehakt
Parmezaanse kaas
chilivlokken

Bereiding

  1. Voor de saus: Verwarm de olijfolie in een middelgrote pan op matig vuur. Voeg de knoflook en de ui toe en bak ongeveer 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak dit ongeveer 3 minuten totdat deze zacht is. Blus af met witte wijn en roer de pompoenpuree, kokosroom, chilivlokken en water erdoorheen. Laat ongeveer 10 tot 12 minuten zachtjes sudderen. Zet vuur lager, roer het citroensap erdoor en houd het warm.
  2. Voor de gnocchi: Voeg de gnocchi en wat water en 1 eetlepel olie toe aan een grote pan en laat dit op middelhoog vuur met het deksel erop gedurende ongeveer 5 minuten koken. Verwijder het deksel en laat het ongeveer 8 minuten in de pan sudderen tot het knapperig is. Haal de gnocchi uit de pan en houd deze warm. Doe de rode bietenpartjes met wat boter in een tweede pan en verwarm deze. Voeg de rode biet toe aan de gnocchi en bak de salie in de pan tot deze knapperig is.
  3. Plaats de gnocchi en rode bieten op verwarmde borden en giet de pompoenwijnsaus erover. Garneer met knapperige salie, gehakte peterselie, Parmezaanse kaas en chilivlokken. Serveer warm en geniet ervan!