-->

Pasta met romige rode bieten saus, feta en dille

Geniet van deze heerlijke pasta gehuld in een romige bietensaus en afgemaakt met verse dille en verkruimelde feta.

Bereidingstijd: 25 min
Porties: 2 a 3 personen

Ingrediënten

  • 300 gram verse tagliatelle pasta
  • 2 gekookte bietjes, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 theelepel hele komijnzaad
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 150 gram feta
  • Paar takjes verse dille

Bereiding

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking al dente.

Stop de bietjes, sinaasappelsap, de crème fraiche, komijnzaad, gehakte knoflook en olijfolie in een blender en blend tot een mooie romige saus. Proef af en toe en voeg wat peper en zout toe naar smaak.

Wanneer de pasta gaar is, giet deze af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de saus door de hete pasta en roer goed door. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus smeuïg te maken. Verdeel de feta en dille rijkelijk over het gerecht.