Pastabowl met bietjes en saus van sesam en ui
Pastabowl met bietjes, boerenkool en mango. Met een saus van sesam en ui.
Voorbereiding: 25 minuten // kooktijd: 15 minuten
Porties: 4-6
Ingrediënten
Saus:
2 eetlepels sesam
2 knoflookteentjes, gehakt
2 rode jalapenos, in dunne plakjes gesneden
2 theelepels chilivlokken
Schijfjes en sap van 1 limoen
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels tamari
2 eetlepels honing of esdoornsiroop
2 theelepels geroosterde sesamolie
¼ kopje avocado-olie
¼ kopje groene uien, in dunne plakjes gesneden
Noedels:
1 pak boekweitnoedels
1 mango, dun gesneden
4 wortels, in de lengte tot dunne, lange linten geschaafd
1 eetlepel avocado-olie
4 handjes kleine Portobello-champignons, in plakjes gesneden
1 bos boerenkool, fijn gesneden
500 g gekookte bietjes, in vieren gedeeld
1 bosje koriander
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de saus in een middelgroot glas. Schroef de deksel erop en schud goed totdat alles is gemengd. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet ze af, spoel ze af onder koud water en doe ze in een grote mengkom. Voeg de mango- en wortellinten toe aan de noedels en zet dit apart.
Bak de champignons in een grote pan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn (ongeveer 5 minuten). Voeg de champignons toe aan de inhoud van de mengkom. Doe vervolgens de boerenkool in de pan en bak deze tot deze knapperig is. Doe de boerenkool eveneens in de mengkom en roer goed.
Giet vlak voor het serveren voorzichtig de sesam-sjalottensaus erover. Voeg de in vieren gedeelde rode bieten toe en garneer met koriander en extra sesamzaadjes.