Pizza met biet, geitenkaas en rucola
Pizza met biet, gekarameliseerde ui, geitenkaas en rucola.
Bereidingstijd: 1 uur // Wachttijd: 1 uur
Porties: 2 pizza’s
Ingrediënten
Ingredienten:
Pizza deeg:
250g bloem
0,5 zakje gist (3,5 gram)
150ml lauw water
0,5 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
Pizzatoppings
6 el tomatensaus of pizzasaus
2 uien gepeld en in ringen gesneden
300g voorgekookte rode biet in plakjes gesneden
200g geitenkaas
Handje rucola
Handje basilicumblaadjes
Takje tijm of halve tl gedroogde tijm
Klontje boter
Scheutje olijfolie
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor het pizzadeeg in een kom. Kneed met je handen of met deeghaken in 5-10 minuten tot een samenhangend geheel. Laat het deeg 15 minuten rusten. Verdeel het deeg vervolgens in 2 gelijke bollen. Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Strooi wat bloem op je werkbank/aanrecht. Druk je deegbal uit met je handen tot een cirkel van ongeveer 30 cm. Je kan hier eventueel een deegroller bij gebruiken. Leg de pizzabodem vervolgens op een met bakpapier bekleed ovenrek. Bak de bodem 10 minuten in de oven tot deze aan de randen licht bruin kleurt.
Voeg ondertussen een klontje boter, scheutje olijfolie, de tijm en de uien toe in een pan op laag vuur. Bak de uien totdat deze er glazig uitzien.
Haal de pizzabodem uit de oven en smeer de saus er over uit. Beleg vervolgens met de uien, bietenplakjes en geitenkaas. Bak de pizza hierna nog eens 10-15 minuten in de oven.
Wanneer de pizza klaar is kan deze nog belegd worden met een handje rucola en een paar blaadjes basilicum. Snijd de pizza in punten en serveer!
Tip: geen tijd om zelf pizzadeeg te maken? Je kan ook pizzabodem uit de supermarkt gebruiken.