Rode bieten- aardappelpuree
Een kleurrijke twist op aardappelpuree
Voorbereiding: 10 min // Kooktijd 15-20 min
Porties: 8-10
Ingrediënten
4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gehakt
1 bloemkool, gestript en gehakt
4 middelgrote pastinaken, geschild en fijngehakt
½ gele ui, fijngehakt
3 grote tenen knoflook
500 g gekookte rode bietjes, in blokjes gesneden
115 g (veganistische) boter
3 el extra olijfolie
60 ml (plantaardige) melk
2 tl zeezout
versgemalen zwarte peper
een handvol fijngehakte verse kruiden, zoals bijv. peterselie, bieslook of korinader.
Bereiding
Kook de aardappelen, bloemkool, pastinaken, uien en knoflook in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
Doe de gestoofde groenten en aardappelen in een keukenmachine, voeg de rode bietjes, boter, olijfolie en melk toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer tot een romige, gladde massa. Breng op smaak en voeg indien nodig iets meer boter of melk toe, om de gewenste consistentie te bereiken.
Op een serveerschaal plaatsen en warm houden. Voeg indien gewenst kruiden en meer boter toe.
Tip: Je kan deze bieten-aardappelpuree ook als stamppot eten. Voeg dan de rode bieten na het pureren toe.