Roze quinoasalade in een glas
Beeldige roze quinoasalade met romige dressing van tomaat, basilicum en rode ui.
Voorbereiding: 40 minuten // kooktijd: 22 minuten
Porties: 4
Ingrediënten
Dressing:
100 g cocktailtomaten
50 g verse basilicum
2 el witte of rode uien, gehakt
1 el rode wijnazijn
115 ml olijfolie
½ theelepel honing
½ theelepel zeezout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
Salade:
2 pakjes gekookte rode bietenblokjes
1 el extra olijfolie van eerste persing
400 g quinoa, gekookt
¼ theelepel zeezout
2 eieren
3 handvol rucola
2 wortels, in stukjes gesneden
300 g gele kerstomaatjes, gehalveerd
1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
½ watermeloenradijs, in dunne blokjes gesneden
25 g pistachenoten, gehakt
1 bos waterkers
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mixer en mix dit totdat de dressing romig is geworden. Zet de dressing even opzij.
Voor de quinoa
Doe de helft van de rode biet in een keukenmixer samen met één el olijfolie en meng dit tot het mengsel romig is geworden. Voeg indien nodig 1-2 el water toe om de gewenste consistentie te krijgen.
Doe het mengsel in een mengkom en dompel de gekookte quinoa onder totdat deze roze kleurt. Breng op smaak met zout en peper.
Voor de zachtgekookte eieren