-->

Salade met venkel, feta en een bietentwist

Deze frisse bietensalade met venkel en feta combineert zoete bieten, knapperige venkel, en romige feta, perfect als lichte maaltijd.

Ingrediënten

  • 400 gram gekookte bieten
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 venkelknol
  • 4 el balsamicoazijn
  • Extra vierge olijfolie
  • 50 g zonnebloempitjes
  • 200 g feta blokjes
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de gekookte bieten in parten of plakken. Als je de bieten voorgekookt koopt, zorg dan dat je ze even goed afspoelt.
  2. Meng de gesneden bieten met de balsamicoazijn en een scheut olijfolie in een saladekom en breng op smaak met zout en peper.
  3. Spoel de sla en laat uitlekken. Snij de venkel in dunne plakjes.
  4.  Meng de venkel en sla met de gemarineerde bieten.
  5. Voeg als laatste de feta blokjes en de zonnebloempitjes toe.