Salade met venkel, feta en een bietentwist
Deze frisse bietensalade met venkel en feta combineert zoete bieten, knapperige venkel, en romige feta, perfect als lichte maaltijd.
Ingrediënten
- 400 gram gekookte bieten
- 100 gram gemengde sla
- 1 venkelknol
- 4 el balsamicoazijn
- Extra vierge olijfolie
- 50 g zonnebloempitjes
- 200 g feta blokjes
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de gekookte bieten in parten of plakken. Als je de bieten voorgekookt koopt, zorg dan dat je ze even goed afspoelt.
- Meng de gesneden bieten met de balsamicoazijn en een scheut olijfolie in een saladekom en breng op smaak met zout en peper.
- Spoel de sla en laat uitlekken. Snij de venkel in dunne plakjes.
- Meng de venkel en sla met de gemarineerde bieten.
- Voeg als laatste de feta blokjes en de zonnebloempitjes toe.