-->

Spiesjes met biet, aardbei & knapperige geitenkaas

Spiesjes van biet, aardbei, komkommer, basilicum en knapperige geitenkaas.

Voorbereiding: 45 minuten // kooktijd: 10 minuten
Porties: 12 spiesjes

Ingrediënten

25 g kikkererwtenmeel
1 el versgemalen zwarte peper
1 ei + 1 el water, geklopt
¾ tl zeezout
90 g knapperig paneermeel
30 g amandelschijfjes
230 g geitenkaas
avocado- of plantaardige olie om te frituren
500 g mini rode bietjes
1 appel, zonder klokhuis en gesneden
12 kleine aardbeien, gehalveerd
1/2 Engelse komkommer, geschild en in schijfjes gesneden
1 handvol verse basilicumblaadjes
50 ml balsamico-azijn van goede kwaliteit (dik en stroperig)

Bereiding

Mix de bloem en zwarte peper in een kleine kom. Klop een ei, ¼e theelepel zout en 1 eetlepel water in een andere kleine kom. Mix het paneermeel, de gesneden amandelen en de resterende ½e theelepel zout in een andere kleine kom.

Rol 12 bolletjes van de geitenkaas en rol elk bolletje eerst door de kikkererwtenbloem voordat je ze in het eimengsel dipt en door het paneermeel en amandelmengsel haalt. Plaats de balletjes op een schaal en vries ze minstens 15 minuten in tot ze stevig zijn.

Verwarm de olie in een diepe, kleine steelpan op middelhoog vuur. Frituur de geitenkaasballetjes 1 tot 2 minuten tot ze aan alle kanten goudkleurig en knapperig zijn. Verwijder de balletjes met een sleuflepel en leg ze op een stuk keukenpapier om te drogen.

Prik een stuk gesneden appel, een halve aardbei, basilicum, komkommer, een knapperig geitenkaasbolletje aan een spies en herhaal dit met een halve aardbei en basilicum en eindig met een kleine biet. Of kies zelf een volgorde! (Je kunt grotere basilicumblaadjes opvouwen). Herhaal dit met alle spiesjes en leg ze op een schaal.

Besprenkel met stroperige balsamico-azijn voor het opdienen en bestrooi indien gewenst met wat groen. Ze zijn direct na bereiding het lekkerst!