-->

Springrolls met bietjes, tempeh, mango en noedels

Springrolls met bietjes, tempeh, mango, wortel en noedels. De tempeh wordt klaargemaakt met sesamolie, sojasaus en sambal.

Voorbereiding: 15 minuten // kooktijd: geen
Porties: 12 springrolls

Ingrediënten

1 pakje gekookte rode bietenblokjes
1 verse mango
100 gram wortel julienne
1 gele paprika
Een bosje koriander en/of munt
100 gram glasnoedels
12 rijstpapier vellen
Sweet chili saus (om in te dippen)

Voor de tempeh
250 gram tempeh
2 eetlepels sesamolie + extra om in te bakken
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels sambal

Bereiding

Snijd de tempeh in reepjes. Meng de sesamolie, sojasaus en sambal. Verhit wat sesamolie in een pan. Doe hier de tempeh reepjes in en bak tot deze goudbruin kleuren. Voeg vervolgens de sesamolie, sojasaus en sambal toe. Bak nog 2 minuten.

Snijd de mango en paprika in repen. Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Neem een rijstvel en dompel dit in warm water. Leg het rijstvel op een snijdplank. Leg in het midden enkele reepjes mango, paprika, bietjes, tempeh en wat wortel jullienne, glasnoedels en een paar takjes koriander. Rol vervolgens de springroll op als een burrito. Herhaal dit voor de 11 andere springrolls. Serveer de springrolls met wat sweet chili dipsaus en verse koriander.