Stamppot met rode biet en rucola
Een Heerlijke stamppot voor het najaar met de verassende toevoeging van rode biet en Rucola. Deze stamppot kan je ook makkelijk vegetarisch maken, vervang de spekjes bijvoorbeeld door frisse zachte geitenkaas.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg kruimige aardappelen
- Snuf zout en Peper naar smaak
- 2 rode uien
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 400 gram geraspte bietjes
- 75 gram rucola
Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in gezouten water in 20 minuten gaar.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes in circa 7 minuten goudbruin en krokant.
- Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Fruit ze 2 minuten bij de spekjes, in het achtergebleven bakvet. Voeg de bietjes toe en bak nog 4 minuten mee.
- Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op (per 4 personen). Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Schep de ui, bietjes, spekjes en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de stamppot over de borden.