-->

Geroosterde bieten en wortelen

Winterse geroosterde groenten. Makkelijke bereiding en een heerlijk bijgerecht.

Voorbereiding: 10 minuten // Kooktijd: 25 minuten

Porties: 4

Ingrediënten

Voor de geroosterde peen en biet

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bos bospenen (van het loof ontdaan)
  • 1 pakje voorgekookte rode bieten (500g) in parten
  • Handjevol gesneden amandelen
  • Handjevol peterselie

Voor de salie dipsaus:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 2 theelepels honing
  • 6 grote salie bladeren
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Plaats de peen en bietenpartjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie, zout en peper. Bak in de oven voor 20-25 minuten totdat de wortels een goudbruine kleur krijgen.
  3. Maak ondertussen de salie dipsaus. Mix alle ingrediënten voor de dipsaus in de blender tot een glad geheel.

Tip: dit bijgerecht is ook lekker bij de borrel.