-->

Orzo salade met bietjes, olijven en mozzarella bolletjes

Italiaanse orzo salade van bietjes, zwarte olijven en mozzarella bolletjes. Perfect voor met z’n tweeën.

Voorbereiding: 15 minuten // kooktijd: geen
Porties: 2

Ingrediënten

1 pakje gekookte rode bietenblokjes
150 gram orzo
2 handen gemengde sla
20 zwarte olijven
6 zongedroogde tomaatjes
½ rode ui
150 gram mini mozzarella bolletjes

Ter garnering (optioneel): verse basilicum

Voor de dressing
1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaatjes of olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
1 theelepel honing
Zout en peper

Bereiding

Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en snijd de ui in fijne ringetjes.
Leg de gemengde sla op twee borden. Verdeel hier de orzo overheen. Leg er vervolgens de olijven, zongedroogde tomaatjes, mozzarella bolletjes en bietjes bovenop.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en verdeel deze over de salade. Garneer de orzo salade met wat verse basilicum.