-->

Bietjes & avocado sushi

Sushi van bietjes, avocado en wortel. Met daarbij een licht pittige dipsaus van sojasaus, sesamolie en gedroogde chili vlokken.

Voorbereiding: 15 minuten // kooktijd: geen
Porties: 2

Ingrediënten

250 gram sushi rijst
40 gram rijstazijn
4 nori vellen
1 pakje gekookte rode bietenblokjes
1 avocado
2 wortels

Voor erbij: soja boontjes

Voor de dipsaus
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
½ theelepel gedroogde chili vlokken

Bereiding

Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de avocado en wortels in reepjes.

Neem een vel nori. Verdeel hier ¼ van de rijst over. Leg onderaan het vel een rijtje bietjes, avocado en wortelreepjes neer. Rol het norivel strak op tot een sushi rol. Herhaal dit nog drie keer om zo in totaal 4 sushirollen te maken. Snijd de rollen in stukken.

Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en serveer deze bij de sushi.